reklama

To mięso może być niebezpieczne! Sprawdź, czy masz je w lodówce

Opublikowano:
Autor:

To mięso może być niebezpieczne! Sprawdź, czy masz je w lodówce - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościGłówny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed spożywaniem mięsa z indyka firmy Morliny. W jednej z partii tego produktu Państwowa Inspekcja Sanitarna wykryła salmonellę.

 Państwowa Inspekcja Sanitarna wykryła Salmonellę w mięsie z indyka na kotlety.

Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

Szczegóły dotyczące produktów:

  • Nazwa produktu: Mięso z indyka na kotlety. „Morliny” Surowy wyrób mięsny świeży, 500 g
  • Numer partii: 2261003002
  • Termin przydatności do spożycia: 29.09.2020
  • Producent: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE