GIS ostrzega: Salmonella w kiełbasie i mięsie garmażeryjnym

Opublikowano:
Autor:

GIS ostrzega: Salmonella w kiełbasie i mięsie garmażeryjnym  - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości Główny Inspektorat Sanitarny informuje, że w trakcie badań zleconych przez producenta, w kilku produktach wykryto obecność bakterii Salmonella spp.

Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP

  • Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
  • Numer partii – 72
  • Data produkcji – 13.03.2019 r.
  • Data przydatności do spożycia – 03.04.2019 r.

    Produkt – Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej

  • Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
  • Numer partii – 72
  • Data produkcji – 13.03.2019 r.
  • Data przydatności do spożycia – 24.03.2019 r.

    Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa

  • Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
  • Numer partii – 72
  • Data produkcji – 13.03.2019 r.
  • Data przydatności do spożycia – 27.03.2019 r.

    Państwowa Inspekcja Sanitarna monitoruje proces wycofywania kwestionowanych produktów z obrotu.

  • Zalecenia dla konsumentów:

    Nie należy spożywać wskazanych w komunikacie partii produktów.

    Udostępnij na:
    Facebook
    wróć na stronę główną

    ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

    e-mail
    hasło

    Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE