Czy Ortyl latał z Kuchcińskim? Jest oświadczenie

Opublikowano:

Czy Ortyl latał z Kuchcińskim?  Jest oświadczenie - Zdjęcie główne

WiadomościSprawę lotów marszałka Kuchcińskiego zna już cała Polska. W związku z informacjami o wspólnym locie z marszałkiem Władysławem Ortylem, ten drugi wydał oświadczenie.

W związku z pojawiającymi się informacjami o mojej podróży rządowym samolotem z marszałkiem Markiem Kuchcińskim chciałem potwierdzić, że istotnie taki lot się odbył. Z panem Markiem Kuchcińskim spotykamy się wielokrotnie w sprawach służbowych, również wówczas byliśmy umówieni na taką rozmowę.  Ponieważ wiedział że mam w planach służbową podróż do Warszawy, zaprosił mnie na pokład rządowego samolotu. Była to jedyna podróż jaką odbyłem z marszałkiem Markiem Kuchcińskim rządowym samolotem. Tego dnia w Warszawie zgodnie z ustalonym wcześniej kalendarzem miałem kilka spotkań w Kancelarii Prezydenta, spotkałem się m.in. z ministrem Pawłem Muchą.
Praktyka rozmów o istotnych kwestiach Podkarpacia podczas podróży nie jest niczym nowym. Zdarzało się, że z racji napiętego kalendarza, jechałem w celach służbowych z marszałkiem Markiem Kuchcińskim samochodem służbowym - poinformował Władysław Ortyl.