Reklama

Kuchenne rewolucje w Mielcu! Wiemy, gdzie Magda Gessler robi rewolucje [ZDJĘCIA]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Lifestyle O Kuchennych Rewolucjach nagrywanych w Mielcu, mieszkańcy dowiedzieli się parę dni temu. Kulinarne show TVN-u to bez wątpienia jeden z najpopularniejszych programów stacji. Każdy z zaciekawieniem czytał o kolejnych pomysłach, w którym lokalu będą one przeprowadzane. Najwięcej głosów wśród naszych czytelników padło na Restaurację Myśliwską. Czy to prawda? Otóż nie.

Kuchenne rewolucje to program telewizyjny, w którym popularna restauratorka Magda Gessler odmienia całkowicie menu i wnętrze lokalu. Do programu zgłaszają się restauratorzy, którzy mają problem z utrzymaniem lokalu.

W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację i w ciągu czterech dni dzieli się z właścicielami i personelem wskazówkami dotyczącymi pracy w branży gastronomicznej. Najpierw obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów (np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób czy zmienia wystrój wnętrza), a także prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kilka tygodni po przeprowadzeniu zmian ponownie odwiedza restaurację, by sprawdzić, jak radzą sobie właściciele.

25. sezon Kuchennych Rewolucji 

Kuchenne Rewolucje po raz 25.! Kultowy program cieszy się niesłabnącą sympatią widzów. To wszystko dzięki wyjątkowej, charyzmatycznej i jedynej w swoim rodzaju Magdzie Gessler. Niezastąpiona Magda Gessler wyrusza w Polskę, aby pomóc właścicielom restauracji rozwiązać ich problemy. Jedna z najsłynniejszych restauratorek w Polsce doskonale wie, jak wymagającym zadaniem jest prowadzenie własnego biznesu i co zrobić, aby odnieść sukces. Każdy odcinek jest inny, bo różne są miejsca, bohaterowie, ich historie, problemy oraz okoliczności. Kto w tym sezonie odważy się zaprosić Magdę Gessler do swojej kuchni? 

Magda Gessler od lat przemierza cały kraj, zmieniając oblicze polskiej gastronomii. Właściciela restauracji i niekwestionowany autorytet kulinarny. Kontrowersyjna i bezkompromisowa, a mimo to wielu właścicieli resturacji i barów zaufało jej bezgranicznie, byleby wyjść czasami ze "spirali długów".

Magda Gessler

Magda Gessler to polska szefowa kuchni i restauratorka, właścicielka restauracji i niekwestionowany autorytet kulinarny, autorka książek kucharskich i jurorka programu „Masterchef". Na antenie TVN prowadzi także show „Kuchenne rewolucje". Gessler urodziła się 10 lipca 1953 roku, zawsze jednak podkreśla, że kobiety o wiek nie należy pytać. Jest autorką licznych książek kucharskich – między innymi publikacji Kuchnia Polska Magdy Gessler, Kocham gotować – Magdy Gessler przepis na życie czy Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler. Była felietonistką „Wprostu" i „Newsweeka". Tworzyła również swój przewodnik po dobrych polskich restauracjach – „Poziomki". 

W latach 80. Gessler prowadziła w Madrycie firmę cateringową, po czym zajęła się przygotowywaniem dań na przyjęciach dla hiszpańskich dygnitarzy i członków dworu królewskiego. Swoją pierwszą restaurację „W Ogrodzie” otworzyła w 1989 razem z braćmi Adamem i Piotrem Gesslerami w pałacu Zamoyskich przy ul. Foksal w Warszawie. Po podziale rodzinnej firmy w 1991 jej i Piotrowi Gesslerowi przypadła restauracja „U Fukiera” na Rynku Starego Miasta w Warszawie, którą otworzyli 6 marca 1991. Od 12 lat jest związana z telewizją TVN. Od marca 2010 prowadzi program Kuchenne rewolucje, od września 2012 jest jedną z jurorek w polskiej edycji programu MasterChef, a w 2022 poprowadziła liczący cztery odcinki programu Święta z Gesslerami. Ponadto w 2016 i 2019 wystąpiła gościnnie w kilku odcinkach programu MasterChef Junior Polska, a w 2017 i 2018 była jurorką w specjalnym wydaniu programu pt. MasterChef – Najlepsi. W latach 2017–2019 była prezenterką programów stacji Food Network: Sexy kuchnia Magdy Gessler (2017–2019) i Odkrycia Magdy Gessler (2019).

16 grudnia 2010 została wyróżniona certyfikatem przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Artura Ławniczaka za promocję polskich produktów. W lutym 2014 nawiązała współpracę z Targami Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia”. Użyczała twarzy parówkom pod nazwą Besos, produkowanym przez firmę ZM Peklimar SA. Zaprojektowała własną kolekcję obrusów i serwet dla Fabryki Lnu Żyrardów oraz grę planszową Kuchenny poker.

Kuchenne rewolucje w Mielcu

Portal korso.pl jako pierwszy podał informację po wizycie Gessler w Mielcu. Wśród mieszkańców naszego miasta, nie cichły głosy: który to lokal, kiedy program będzie nagrywany, a może już jest po kuchennych rewolucjach. Pod wtorkowym newsem pojawiło się mnóstwo komentarzy, o jakiej restauracji mowa, jednak nikt nie był do końca przekonany, który punkt gastronomiczny przechodzi "odnowę". Najwięcej osób wskazywało, że to Restauracja Myśliwska spodziewa się rewolucji. Jednak to nie tam, Magda Gessler będzie odmieniać gastronomię. Z nieoficjalnych informacji dowiedzieliśmy się, że popularna program telewizyjny nagrywany był w restauracji na rogu ulic Skargi i Jagiellończyka. Lokalne mieleckie media informują, że ma to być lokal Vis a Vis. Czy to prawda? Nikt nie potwierdza, ale też nikt nie zaprzecza.

- Tak, będziemy realizować odcinek w Mielcu - poinformowała Joanna Haręża reżyser odcinka "Kuchennych Rewolucji", jednak nie zdradza nam więcej szczegółów.

Pewne jest tylko to, że zobaczymy mielecką restaurację już w telewizji po Nowym Roku. 

Sprawdziliśmy, które lokale w okolicy przechodziły Kuchenne Rewolucje. Przeczytajcie i zobaczcie tutaj:

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy