reklama

Magda Gessler zrobi rewolucje w Mielcu!

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Lifestyle Znana restauratorka, Magda Gessler, odwiedzi Mielec. Nie będzie to zwykła wizyta - w jednej z mieleckich restauracji Gessler przeprowadzi Kuchenne Rewolucje.
reklama

Program TVN Kuchenne Rewolucje 

Kuchenne Rewolucje to program telewizyjny, który prowadzi znana restauratorka, Magda Gessler. Już od 25. sezonów Gessler pokazuje, czym jest prawdziwa zmiana. Niestrudzona specjalistka od gastronomii jesienią wyruszyła na kolejne misje, których celem jest pomoc upadającym lokalom.

"Kuchenne Rewolucje" to polski program rozrywkowy typu reality show telewizji TVN oparty na amerykańskim formacie Kitchen Nightmares, nadawany od 2010 roku. Do programu zgłaszają się restauratorzy, którzy mają problem z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację i w ciągu czterech dni dzieli się z właścicielami i personelem wskazówkami dotyczącymi pracy w branży gastronomicznej. Najpierw obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów (np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób czy zmienia wystrój wnętrza), a także prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kilka tygodni po przeprowadzeniu zmian ponownie odwiedza restaurację, by sprawdzić, jak radzą sobie właściciele.

Magda Gessler

Magda Gessler to polska szefowa kuchni i restauratorka, właścicielka restauracji i niekwestionowany autorytet kulinarny, autorka książek kucharskich i jurorka programu „Masterchef". Na antenie TVN prowadzi także show „Kuchenne rewolucje". Gessler urodziła się 10 lipca 1953 roku, zawsze jednak podkreśla, że kobiety o wiek nie należy pytać.

Jest autorką licznych książek kucharskich – między innymi publikacji Kuchnia Polska Magdy Gessler, Kocham gotować – Magdy Gessler przepis na życie czy Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler. Była felietonistką „Wprostu" i „Newsweeka". Tworzyła również swój przewodnik po dobrych polskich restauracjach – „Poziomki". 

W latach 80. Gessler prowadziła w Madrycie firmę cateringową, po czym zajęła się przygotowywaniem dań na przyjęciach dla hiszpańskich dygnitarzy i członków dworu królewskiego. Swoją pierwszą restaurację „W Ogrodzie” otworzyła w 1989 razem z braćmi Adamem i Piotrem Gesslerami w pałacu Zamoyskich przy ul. Foksal w Warszawie. Po podziale rodzinnej firmy w 1991 jej i Piotrowi Gesslerowi przypadła restauracja „U Fukiera” na Rynku Starego Miasta w Warszawie, którą otworzyli 6 marca 1991.

Od 12 lat jest związana z telewizją TVN. Od marca 2010 prowadzi program Kuchenne rewolucje, od września 2012 jest jedną z jurorek w polskiej edycji programu MasterChef, a w 2022 poprowadziła liczący cztery odcinki programu Święta z Gesslerami. Ponadto w 2016 i 2019 wystąpiła gościnnie w kilku odcinkach programu MasterChef Junior Polska, a w 2017 i 2018 była jurorką w specjalnym wydaniu programu pt. MasterChef – Najlepsi. W latach 2017–2019 była prezenterką programów stacji Food Network: Sexy kuchnia Magdy Gessler (2017–2019) i Odkrycia Magdy Gessler (2019).

16 grudnia 2010 została wyróżniona certyfikatem przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Artura Ławniczaka za promocję polskich produktów. W lutym 2014 nawiązała współpracę z Targami Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia”. Użyczała twarzy parówkom pod nazwą Besos, produkowanym przez firmę ZM Peklimar SA. Zaprojektowała własną kolekcję obrusów i serwet dla Fabryki Lnu Żyrardów oraz grę planszową Kuchenny poker.

Magda Gessler zrobi rewolucje w Mielcu

Tym razem Gessler odmieni restaurację w Mielcu. Więcej szczegółów niebawem. 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
reklama
reklama