Starosta mielecki ogłosił konkurs na stanowisko dyrektora szpitala w Mielcu

Opublikowano: pon, 18 mar 2019 11:43

Starosta mielecki ogłosił konkurs na stanowisko dyrektora szpitala w Mielcu - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Wiadomości Zgodnie z zapowiedzią Stanisława Lonczaka konkurs na dyrektora szpitala został rozpisany w ekspresowym tempie. Kandydaci na to stanowisko mają zaledwie tydzień na decyzję o wystartowaniu w tym konkursie. Nabór ofert potrwa do 28 marca. Oferty zostaną rozpatrzone już 1 kwietnia.

Szpital Specjalistyczny będzie miał nowego dyrektora. Zarząd powiatu ogłosił własnie konkurs. Od kandydata oczekuje się doświadczenia na stanowisku kierowniczym, wykształcenia wyższego, a także studiów podyplomowych z zarządzania. Szczegóły można znaleźć tutaj. W specyfikacji zabrakło wymagań dotyczących chociażby doświadczenia w zarządzaniu instytucją ochrony zdrowia. Organizatorzy konkursu wymagają za to koncepcji i wizji zarządzania placówki szpitalnej, która będzie weryfikowania w postępowaniu.

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.