Pizza Day to doskonała okazja na wprowadzenie i utrwalenie słownictwa dotyczącego jedzenia w języku oraz do nauki potrzebnych zwrotów i wyrażeń, które wykorzystujemy w restauracji. Uczniowie przebrani za prawdziwych kucharzy z uśmiechem przyjmowali zamówienia i wykonywali ulubione pizze swoich kolegów. Żałowali, że tylko z papieru.
Uczniowie przygotowali swoje najsmaczniejsze pizze, wykorzystując karton, plastelinę i inne materiały. Na pizzach nie zabrakło cheese, tomatoes, corn, mushrooms, onions, ham. Wszyscy uczniowie, którzy wykonali pizze zostali nagrodzeni drobnymi upominkami oraz ocenami celującymi.
Najsmaczniej wyglądające pizze zostały wykonane przez Szymona i Antoniego Marczyk, Julię Kopacz, Anitę Krzyżowską, Maję Łempę, Maksymiliana i Patryka Jaszcz i dla nich jest specjalna nagroda w postaci pizzy ufundowanych przez Pizzerię Latinę i Spółdzielnię Uczniowską Grosik.
Autor: Barbara Żala
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.