W Zespole Szkół Technicznych w Mielcu gościła młodzież z wymiany międzykulturowej AFS. Wspólnie z uczniami ZST przygotowali przysmaki różnych narodów.
Giulia Barone z Włoch, Sude Ondes z Turcji i TJ Kozinsky z USA w ramach uczniowskiej wymiany mieszkają od pół roku w polskich rodzinach. Dziewczyny w Sędziszowie Małopolskim, natomiast TJ zwany Tadkiem - u jednej z nauczycielek ZST.
Uczniowie z AFS podjęli się wyzwania i wspólnie z klasą 2 Technikum Gastronomicznego przystąpili do międzynarodowego gotowania pod hasłem "Kuchnia różnych narodów".
Mimo różnic językowych i kulturowych język gastronomii zadziałał idealnie. Pod czujnym okiem Marii Loc, nauczycielki praktycznej nauki zawodu, przygotowali wspaniale wyglądające i doskonałe w smaku potrawy.
Zobacz wideo:
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.