Codziennie dwie propozycje ciepłego dania, w tym jednego mięsnego, zupy, sałatki, kanapki, napoje ciepłe (kawa, herbata) i zimne. Do tego sałatki i gotowe zestawy śniadaniowe – to w skrócie menu nowo otwartego bufetu, jaki rozpoczął swoją działalność na terenie mieleckiego Zespołu Szkół Technicznych.
Jak opowiada Arkadiusz Gałkowski, dyrektor ZST, - aż się prosiło o taki punkt gastronomiczny na terenie szkoły. Mamy przecież młodzież, która kształci się w kierunkach gastronomicznych, mamy też odpowiednie zaplecze. Wszak kiedyś w tej szkole funkcjonował bufet. Trzeba było tylko trafionej oferty i … trochę pieniędzy.
Z tym ostatnim pomogło mieleckie starostwo, które jako organ prowadzący kompleks szkół, wykonało niezbędne prace adaptacyjne i remontowe. Na odwiedzających bufet czekają również stoły pod parasolami usytułowane vis a vis bufetu, zaaranżowanie w jednym z wewnętrznych dziedzińców kompleksu. Już teraz stał on się hitem - miejscem spotkań młodzieży podczas przerw międzylekcyjnych.
Przebudowa stołówki szkolnej w Zespole Szkół Technicznych w Mielcu obejmowała:
- wykonanie nowych ścianek działowych,
- wymiana posadzek,
- remont ścian i wymianę drzwi,
- wymiana i przebudowa instalacji wewnętrznych,
- przebudowa wewnętrznej instalacji wentylacji mechanicznej.
Jak podkreśla A. Gałkowski obiekt jest o tyle ważnym dla funkcjonowania szkoły, że wielu uczniów dojeżdża z pobliskich miejscowości i z tego też powodu oferta bufetu to możliwość zjedzenia taniego i ciepłego posiłku w ciągu dnia.
Nową placówkę gastronomiczną na terenie ZST odwiedzili ostatnio członkowie Zarządu Powiatu. Przy okazji zwiedzania obiektu starostowie przynieśli ze sobą drobne upominki, gadżety, które przydadzą się w funkcjonowaniu bufetu.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.