Zwiększanie świadomości o odżywianiu, to główny cel spotkania jakie odbyło się 12 czerwca z przedszkolakami w jednym z przedszkoli w Mielcu.
O tym co powinno się jeść i na co zwracać uwagę, opowiedziała pani Dominika, przedstawicielka regionalnych producentów, prowadząca sklep ze zdrową żywnością.
Porównując niezdrowe produkty i czytając, co mają w swoim składzie, opowiedziała dzieciom, na co powinny zwrócić uwagę, będąc na zakupach z rodzicami.
Atrakcją były pszczoły przyniesione przez pana Piotra, mającego swoja pasiekę. Dzieci mogły również popróbować smacznego, zdrowego miodu.
Takie spotkanie na pewno pozostawi w małych główkach informację, aby sięgać po zdrowe, ograniczać słodycze i unikać produktów z konserwantami. To zmniejszy u nich ryzyko wystąpienia cukrzycy typu II, nadciśnienia i chorób układu krążenia.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.