Mielecki Jarmark Wielkanocny rozpoczął się w Mielcu w Niedzielę Palmową, 2 kwietnia na Placu Armii Krajowej o godz. 9.00 i potrwał do godziny 18:00.
W trakcie jarmarku przedstawiciele każdego stanowiska mogli zaprezentowć swoje wyroby i zachęcić odwiedzających do skorzystania z ich oferty. Mimo kapryśnej pogody nie brakowało chętnych, by pojawić się na pierwszej edycji jarmarku w Mielcu.
Podczas jarmarku można było zaopatrzyć się między innymi w: sery z Podhala, sery podpuszczkowe, oleje przemyskie, produkty pszczele, chleby, produkty konopne, świece sojowe, baranki wielkanocne i wyroby wiklinowe.
Nie zabrakło stoisk Kół Gospodyń Wiejskich, gospodarstw ekologicznych, stoisk z naturalnymi kosmetykami, ceramiką czy stanowiska Pawła Gradowskiego - finalisty MasterChef Polska. Ponadto odwiedzający mogli odwiedzać dziewięć namiotów z rękodziełem.
Mielecki Jarmark Wielkanocny zorganizowany był przez Fundację "Popieram Życie Miodem Słodzone" przy współpracy z Prezydentem Miasta Mielca Jackiem Wiśniewskim oraz Samorządowym Centrum Kultury w Mielcu.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.