reklama

Jadło regionalne prosto z Bieszczad - proziaki

Opublikowano:
Autor:

Jadło regionalne prosto z Bieszczad - proziaki - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościKuchnia dawnych mieszkańców Bieszczadów była uboga i prosta. Chleb pieczono rzadko. Natomiast na co dzień jadano placuszki na sodzie czyli proziaki.

Dziś prawie każdy kto odwiedza Bieszczady chce spróbować dań z kuchni regionalnej, w tym oczywiście proziaków. Możemy je zamówić w restauracji lub zrobić samodzielnie. Każda gospodyni miała swój własny przepis.

 

 


Czytaj także:

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE