Dyrektor mieleckiego szpitala zrezygnował ze stanowiska!

Opublikowano: 27 kwietnia 2020 16:45

Dyrektor mieleckiego szpitala zrezygnował ze stanowiska! - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Wiadomości Plotki, które krążyły od jakiegoś czasu stały się faktem. Dyrektor Szpitala Specjalistycznego w Mielcu Józef Więcław zrezygnował z pełnionej funkcji. Placówką będzie zarządzał do końca kwietnia.

Starostwo Powiatowe w Mielcu potwierdza, że z dniem 30 kwietnia Józef Więcław, dyrektor Szpitala Specjalistycznego im. E. Biernackiego przestanie pełnić swoją funkcję.

Rozwiązanie umowy następuje na wniosek dyrektora, który złożył swoją rezygnację w dniu 31 marca bieżącego roku.

Rezygnacja dyrektora wynika z przyczyn, o których dyrektor nie chciałby informować szerszej opinii publicznej. Ze zrozumiałych względów mieleckie starosto również nie będzie ich upubliczniać.

- Zarząd Powiatu przychylając się do decyzji dyrektora, wyraża mu podziękowanie za zaangażowanie w realizację planu naprawczego, obecnie przyćmionego sytuacją epidemiczną, który nadal ma szanse na wyjście lecznicy z zapaści, w jakiej się znalazła po 2018 roku -czytamy w komunikacie mieleckiego starostwa.

Obowiązki dyrektora J. Więcława przejmie jego dotychczasowy zastępca ds. ekonomicznych - Zbigniew Torbus.

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.