ToMaTo dostarcza jedzenie nie tylko w zamkniętych hermetycznie opakowaniach, ale również w zależności od potrzeb, zapewnia obsługę cateringową na zastawie porcelanowej, w podgrzewaczach, w kociołkach itp. w formie stołu szwedzkiego czy jako lunch serwowany.
Na początku był pomidor
Na początku działalności firma skupiała się głównie na kuchni włoskiej, makaronach i produktach sprowadzanych z Włoch. Z czasem poszerzyła jednak swoją ofertę, by trafiać w gusta szerszego grona mieszkańców Mielca i okolic.
- Pierwszym naszym celem była obsługa specjalnej strefy ekonomicznej i szkoleń - opowiada menadżer ToMaTo. - Z czasem poszerzyliśmy usługę o ofertę dań na dowóz dla indywidualnych klientów. Od początku postawiliśmy na jakość. W ToMaTo pracują kucharze o dużym doświadczeniu, również zagranicznym, każdy z nich wnosi do menu coś niepowtarzalnego, coś od siebie. Szybko poszerzyliśmy listę dań, bo okazało się, że tradycyjna, polska kuchnia cieszy się największym powodzeniem. Wszystkie potrawy przygotowywane są na świeżo - relacjonuje menadżer. - Składniki, z których przygotowywane są potrawy, są najwyższej jakości, zdrowe. To szefowa kuchni sama wybiera sobie dostawców i surowce, i to zawsze z najwyższej półki. Mimo to cena za danie jest bardzo przystępna, szczególnie w odniesieniu do jakości.
Zamów, odbierz, zjedz
ToMaTo prężnie działa również w internecie, ma czytelną stronę, na której zamawianie potraw jest dziecinnie proste. Można płacić przelewem, gotówką lub kartą. Możemy również sami odebrać zamówienie lub zamówić dostawę bezkontaktową, wystarczy wskazać miejsce, w którym kurier ma zostawić zamówienie. Stosujemy całą gamę rabatów: np. 10% zniżki na pierwsze zamówienie online, czy zniżka 10% za każde wydane 150 zł – dodaje menadżer firmy.
Codziennie ToMaTo oferuje zestawy dnia w atrakcyjnych cenach: tradycyjny - zupa i drugie danie, danie wege i fit (z myślą o naszym zdrowiu). Nie dziwi fakt, że dania wegetariańskie cieszą się coraz większym powodzeniem.
Trudne czasy
W dobie epidemii, firmy takie jak ToMaTo, przechodzą ciężką próbę. Wiele firm nie działa lub pracuje zdalnie, co oznacza drastyczny spadek obrotów. Wiele osób obawia się kontaktu z dostawcami czy produktami.
- Zapewniamy bezpieczny sposób przygotowania i dostarczania potraw- podkreśla menadżer. - W czasach pandemii w ToMaTo stosujemy wszystkie wymagane środki bezpieczeństwa, rękawiczki, maski, hermetycznie pakowane potrawy, dostawy bezkontaktowe i środki dezynfekujące. Jesteśmy Wam - wszystkim naszym klientom - niezwykle wdzięczni, że doceniliście nasze usługi cateringowe, przez co nie musieliśmy ani na jeden dzień zaniechać naszej działalności. Można powiedzieć, że na przykładzie ToMaTo, w Mielcu spełnił się jakże ważny, głoszony od lat postulat: „Kupuj i zamawiaj lokalnie!”