Tradycja dania, o którym dzisiaj mowa liczy ponad tysiąc lat. Pierwsze pisemne źródła dotyczące kebabu pochodzą z X wieku, a mogliśmy je znaleźć w kompendium kulinarnym „Kitab al-Tabkih”, czyli „Księdze dań”, znalezionej w Bagdadzie, na terenie dzisiejszego Iraku. Tani, szybki w przygotowaniu, sycący – to tylko kilka zalet, które przemawia za tym, dlaczego pokochaliśmy ten wyjątkowy twór związany z kuchnią Bliskiego Wschodu.
Oceniamy, które z mieleckich kebabów cieszą się najlepszą opinią wśród mieszkańców. W naszym zestawieniu kierowaliśmy się ilością opinii przesłanych przez użytkowników Google Maps, jak i całkowitą ilością przyznanych gwiazdek, które składają się na ocenę końcową restauracji. Na liście znajdziecie lokale, które serwują nam swoje dania od dobrych paru lat, jak i te, które są z nami nieco krócej, ale udało im się już zaskarbić sobie serca smakoszy. We wszystkich z wymienionych jadłodajni znajdziemy tyle miejsca, aby na spokojnie zjeść na miejscu, a ci, którzy nie mają z jakiegoś powodu ochoty ruszać się ze swojego wygodnego mieszkania, mogą zamówić dania na dowóz za pośrednictwem telefonu, czy też strony internetowej.
Sprawdzajcie, czy na liście znalazł się Wasz ulubiony lokal i podzielcie się Waszymi osobistymi opiniami na temat tego wyjątkowego dania.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.