reklama

Ocet, andrut i wuzetka, czyli PRL-owskie kuchenne rewolucje w muzeum w Kolbuszowej

Opublikowano:
Autor:

Ocet, andrut i wuzetka, czyli PRL-owskie kuchenne rewolucje w muzeum w Kolbuszowej - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura Dzień Wolnej Sztuki (27 kwietnia) w tym roku przeniesie turystów w czasy peerelowskiej kuchni

W domu w Żołyni zostanie otwarta wystawa „Nie tylko ocet. Kuchnia w PRL”. Będzie można na niej obejrzeć  fotografie, przedmioty codziennego użytku, książki kucharskie i odręcznie zapisane przepisy kulinarne.

W szkole w Trzebosi pani Janina Olszowy pokaże na warsztatach, jak w tych dawnych czasach piekło się legendarną wuzetkę.

Dzieci mogą wziąć udział w zajęciach plastycznych „Zrób to sam” oraz obejrzeć pokaz slajdów ze starego rzutnika.

Plan dnia:
12.00 – otwarcie wystawy w domu w Żołyni i opowieści o wybranych eksponatach
13.45 – oprowadzanie po wystawie
14.00 – warsztaty kulinarne „Poczuj smak PRL-u z Babcią Janiną” (obowiązują zapisy)
14.00 – warsztaty dla dzieci „Zrób to sam”
15.00 – pokaz bajek z rzutnika pod hasłem „Wieczorynka z Anią”

Zapisy na warsztaty z panią Janiną Olszowy: tel. 669 001 223 lub 17 22 71 071, e-mail: recepcja@muzeumkolbuszowa.pl
Cena: 24 zł/os.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE